Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2007 16:38 - Убунту, или как трябва да изглежда една Линукс дистрибуция.
Автор: menancito Категория: Технологии   
Прочетен: 1262 Коментари: 1 Гласове:
0



Ако не сте живяли на луната през последните няколко години или просто не се интересувате от алтернативите на Windows, то значи името Убунту ви говори нещо. Това не е само името на философко течение в централна Африка, ами и името на Дебиан базираната Линукска дистрибуция. Стартирана като проект базиран изцяло на Дебиан, Убунту бива спонсориран от бизнесмена Mark Shuttleworth с идеята да бъдат пускани нови и стабилни версии доста по-често от другите дистрибуции. Резултатите не закъсняха и в момента Убунту е една от най-търсените Лунукски версии на всички времена. Комбинацията от GNU идеята със споменатата Убунту философия на взаимопомощ и разбиране, не може да бъде по-добра.

Стандартната версия идва с GNOME десктоп-на среда , но за тези от вас на които не им допада минималистичния и стил или им е трудно "откачането" от Windows, се предлага и KDE базирана версия на име Кубунту (също така и тези от вас които приемат думите на г-н Торвалдс прекалено на сериозно :)) )

Можете да намерите повече информация, както и разбира се линкове за свалянето на Убунту ТУК . Нещо като готина екстра в цялата работа е възможността да се поръчат дискове на дистрото в приятна хартиена опаковка ТУК. От деня на поръчката до получаването на дисковете в Германия, минаха не повече от 3 седмици. Знам от приятели в България, че сроковете за получаване са горе-долу същите и разбира се всичко това е безплатно. Да, безплатно като безплатна бира. Много добра алтернатива, ако искате да впечатлите приятелите си или просто разпростаните операционната система на още няколко хора, които са в подходящото отворено душевно и умствено състояние. Гледайте Матрицата, за да се сетите за какви хора говоря :)

image


Със сигурност ще пиша още за Убунту, в бъдеще ще направя няколко примера за това как и какво да инсталираме и настройм за да може да реализиране пълния потенциал на тази операционна система.

Живи да сте !


Тагове:   Линукс,   как,   дистрибуция,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - gotin
04.02.2009 12:28
ei gotin, jivi sme,ama sme...daleeche...ot tova tam..Unba...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: menancito
Категория: Технологии
Прочетен: 35980
Постинги: 7
Коментари: 8
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930